Skip to main content

Wat zijn de verschillen tussen aftershave, eau de toilette en eau de parfum? Aftershave is een product dat gebruikt wordt om de huid te kalmeren na het scheren. Het bevat meestal een alcoholbasis, die helpt om de poriën te sluiten en eventuele sneetjes of schrammen te genezen. Eau de toilette (EDT) is een lichte geur, die minder geconcentreerd is dan eau de parfum (EDP). EDT’s worden vaak gebruikt als alledaagse geuren, en ze blijven meestal enkele uren hangen. EDP is een krachtiger geur, en blijft langer hangen dan EDTs. EDP’s zijn perfect voor speciale gelegenheden, want ze zijn luxueuzer en langduriger.

We hebben een lijst gemaakt met onze favoriete geuren of all time! Dit zijn vooral unieke mannengeuren. We hebben erbij gezet voor welk seizoen deze geuren geschikt zijn en bij wat voor gelegenheden je ze het best kunt dragen.

Dit zijn de beste mannengeuren die iedereen in zijn collectie zou moeten hebben. Doe er je voordeel mee!

Dior Fahrenheit

Een ontzettend unieke geur en een absolute must have voor elke verzamelaar. Ontwikkeld in 1988 door Jean-Louis Sieuzac en Michel Almairac. Perfect voor het winterseizoen maar kan ook in andere seizoenen worden gedragen. Door de warme – kruidige samenstelling minder geschikt voor de gym.

Cool Water Davidoff

Dit is ook echt een klassieker en tevens zeer betaalbaar! Deze geur is toevallig ook gelanceerd in 1988 en de naam zegt het al: een zeer frisse geur die je meeneemt naar de zee. In tegenstelling tot Fahrenheit is Cool Water wél geschikt voor de gym of een lekkere zomerse dag.

1 Million Paco Rabanne

Dit is écht een heerlijke geur. Perfect om te dragen bij bijna elke gelegenheid en een echte chick magnet. Gelanceerd in 2008 met topnoten van mandarijn, grapefruit en mint. De basenoten zijn amber, leer, hout en patchouli.

La Nuit de l’Homme Yves Saint Laurent

Tevens een zeer unieke geur die niet te vergelijken is met andere parfums. Een goede beschrijving zou zijn, aromatisch, warm en fris kruidig. Ontwikkeld in 2009 maar nog zeer actueel en deze geur blijft goed verkopen door de jaren heen. Dat is natuurlijk niet zonder reden want dit is een echte compliment getter.

Aventus Creed

Creed Aventus wordt door veel kenners de beste mannengeur ooit genoemd. Deze geur is mnder bekend en vind je niet in de normale parfumerie. Gelanceerd in 2010 door Olivier Creed en Erwin Creed. Topnoten zijn ananas, bergamot en appel.