Skip to main content

Scheermesjes zijn niet alleen duur, maar wegwerpmesjes zijn ook erg belastend voor het milieu. De overstap naar een elektrisch scheerapparaat bespaart je niet alleen geld, maar helpt ook het milieu door het aantal gevaarlijke producten dat in contact komt met water te verminderen. Laten we de voor- en nadelen van elektrisch scheren bekijken.

De voordelen van elektrisch scheren

Er zijn veel voordelen bij het kiezen van een elektrisch scheerapparaat. Ten eerste is tegenwoordig alles snoerloos, net als een wegwerpscheermes. Het bespaart ook op je budget, want wegwerpmesjes zijn duur en nemen steeds in prijs toe. Elektrische scheerapparaten besparen op waterverbruik omdat je na het scheren niet met water hoeft af te spoelen. Ze hebben ook geen schoonmaakmiddel nodig, dus zijn ze gemakkelijk te onderhouden en nemen ze niet veel plaats in in je badkamerkastje. Elektrische scheerapparaten zijn zo ontworpen dat ze zacht zijn voor je huid – sommige modellen geven zelfs een geluidssignaal wanneer het tijd is voor een nieuwe scheerbeweging over hetzelfde huidoppervlak, wat helpt om wondjes te voorkomen.

Hoe kies je het juiste scheerapparaat voor jou

Als je op zoek gaat naar een nieuw elektrisch scheerapparaat, zijn er een paar factoren waar je rekening mee moet houden. De eerste is of je een folie- of een roterend scheerapparaat wilt. Folie scheerapparaten hebben oscillerende mesjes die heen en weer bewegen om het haar af te snijden, terwijl roterende scheerapparaten draaiende mesjes hebben die rond de contouren van je gezicht draaien. Ten tweede moet je beslissen over de functies die je scheerapparaat moet hebben. Sommige modellen hebben timers, zodat je kunt bijhouden hoe lang je al aan het scheren bent, en andere hebben speciale sensoren die de dichtheid van je baard detecteren en het vermogen daaraan aanpassen.

Tips om een glad scheerresultaat te krijgen met een elektrisch scheerapparaat

Als je een elektrisch scheerapparaat gebruikt, is het belangrijk om een paar eenvoudige tips op te volgen voor het beste resultaat

  • Scheer in de richting van de haargroei. Dit helpt de kans op inkepingen en sneetjes te verkleinen.
  • Gebruik lichte druk. Te veel druk uitoefenen zorgt ervoor dat de mesjes aan je haar rukken en kan huidirritatie tot gevolg hebben.
  • Spoel je gezicht na het scheren af met koud water om de poriën te sluiten en de huid te kalmeren.
  • Breng ter afsluiting een vochtinbrengende crème of aftershave balsem aan.

Wat kost een scheerapparaat?

De kosten van een elektrisch scheerapparaat variëren naar gelang de kwaliteit. Scheerapparaten van hoge kwaliteit kunnen €200+ kosten, maar er zijn modellen verkrijgbaar voor zo laag als €50.