Skip to main content

Het gaat goed met Lil’Kleine

Het mag per jaar verschillen, maar het gaat gewoon goed met Jorik Scholten a.k.a. Lil’ Kleine. De 26 jarige Amsterdammer wordt natuurlijk getroffen door alle maatregelen omtrent het virus, maar gelukkig heeft hij nog inkomsten uit zijn Spotify streams en overige bronnen. Hij is natuurlijk hier en daar in opspraak gekomen maar dat zijn we eigenlijk niet anders gewend van de rapper en ondernemer. Jammer genoeg is Lil’ Kleine net als Ali B beroofd van zijn horloge dus daarmee heeft hij wel een kleine deuk opgelopen.

Minder dan een cent per stream

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De rekensommen die sommige mensen maken daar klopt helaas niet veel van. Als je denkt dat miljoenen streams ook miljoenen aan euro’s opbrengt dan heb je het mis want je verdient nog geen cent per stream. Sterker nog, een artiest krijgt tussen de 0,003 cent en 0,005 cent per stream. En dat dit bedrag niet exact vast staat komt doordat Spotify per land en artiest verschillende tarieven hanteert. Ze doen er nogal geheimzinnig over.

Wat verdiend Lil’ Kleine dan precies met Spotify?

Als we onze rekenmachine er op los laten dan komen we tot de volgende conclusie. We nemen het gemiddelde van 0,003 cent per stream en de 227 miljoen streams die Lil’ Kleine heeft neergezet. De opbrengst komt dan neer op 681.000 euro. Maar dat gaat niet allemaal naar Jorik want platenlabel Top Notch pakt hier een groot deel van. Een heel groot deel zelfs want ongeveer 70 procent is voor het label. Als je alle kosten er van af haalt dan kun je grofweg uitgaan van een bedrag rond de 136.000 euro dat Lil’ Kleine heeft verdiend met zijn muziek op Spotify. Niet verkeerd!