Skip to main content

Ben je op zoek naar een mooie foto van Rotterdam dan zijn er letterlijk duizenden mogelijkheden. Dit is geweldig omdat het betekent dat je heel gemakkelijk een foto kunt vinden die past bij hetgeen je zoekt. Dit betekent echter ook dat er geen tekort aan concurrentie is als het gaat om het vinden van de perfecte foto van Rotterdam. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in het veroorzaken van een schending van auteursrecht hebben we een mooie overzicht gemaakt met foto’s van Rotterdam. Dus hoe vind je de beste foto van Rotterdam? Kijk gewoon verder en doe er je voordeel mee.

Foto Erasmusbrug

De Erasmusbrug is een tuibrug in de stad Rotterdam. De bouw van de brug begon in 2013 en werd voltooid in 2018. De brug is vernoemd naar Desiderius Erasmus, een beroemde Nederlandse humanist en geleerde die leefde van 1469 tot 1536. De Erasmusbrug is de eerste brug in zijn soort die in Nederland is gebouwd sinds 1850, toen het kanaal- en sluizenstelsel Nieuwe Maas werd aangelegd.
De nieuwe Erasmusbrug is beschreven als een “omgekeerde vliegende vogel” vanwege het unieke ontwerp, met twee betonnen bogen die boven het water hangen met kabels die hun gewicht compenseren. Het eindresultaat ziet eruit als een vogel die klaar is om op te vliegen en dient tevens als commentaar op eerdere mislukkingen om nog een brug te bouwen op die exacte locatie vanwege bijgelovige angsten voor ongeluk.

Sfeerfoto’s van Rotterdam

De haven van Rotterdam is al eeuwenlang een belangrijke strategische locatie voor het verschepen van goederen vanuit het achterland van Europa naar de rest van de wereld. Sinds de middeleeuwen, toen de stad bekend stond als “Red Rederum” vanwege zijn rode kleigrond en frequente branden, of “roemer Octopus” omdat de inwoners naar verluidt zo hongerig waren dat ze octopus tentakels rauw aten, is het een belangrijk knooppunt op de handelsroutes.
In feite is Rotterdam historisch gezien een van de oudste steden van Europa en ook een van de modernste. Haar geschiedenis gaat terug tot 980 na Christus toen een nederzetting genaamd ‘Rota’ werd gesticht op dezelfde locatie als het huidige Rotterdam. Deze kleine nederzetting groeide uit tot een stad van strategisch belang omdat het de toegang tot verschillende waterwegen in deze regio controleerde.

Euromast Fotografie

De Euromast-toren is een iconisch herkenningspunt in Rotterdam en steekt sinds de opening in 1966 108 meter boven de stad uit. Het is ook een van de meest herkenbare oriëntatiepunten van de stad en een van de hoogste gebouwen die vanuit bijna elke hoek van Rotterdam te zien is. Met zijn prachtige panoramische uitzicht is de Euromast een zeer populaire attractie geworden voor toeristen, inwoners en bezoekers. De Euromast is gebouwd als reactie op de bouw van de Markertoren op het Hendrik-VI-plein.

Dit was onze selectie van de mooiste foto’s van Rotterdam. Heb jij ook een mooie foto gemaakt van Rotterdam en wil je hem toevoegen? Stuur dan een bericht naar de redactie.