Skip to main content

Je hoeft geen uren in de sportschool door te brengen of je lichaam aan slopende trainingen te onderwerpen om die gespierde look te krijgen die de meeste mensen willen. Het is wel degelijk mogelijk om gespierd te worden zonder sportschool, en je zult verbaasd zijn over hoe gemakkelijk het is!

Gespierd worden zonder naar de sportschool te gaan

Dat je een drukke agenda hebt, betekent niet dat je uren in de sportschool moet doorbrengen of je lichaam aan slopende trainingen moet onderwerpen om die gespierde look te krijgen waar mensen naar streven!

Hier zijn enkele van de beste (en gemakkelijkste) manieren om gespierd te worden zonder naar de sportschool te gaan.

Eet veel eiwitten

Een manier om gespierd te worden is door je eiwit inname op te voeren. Eiwit is wat spieren opbouwt, vooral als je eerder massa dan tonus zoekt. Veel proteïne consumeren geeft je niet alleen veel energie (waardoor je gemakkelijker kunt blijven trainen), maar helpt je ook om spiermassa aan te zetten. Ook is creatine een goed supplement om meer kracht te kunnen gebruiken tijdens trainingen. Natuurlijk heeft je lichaam wel een impuls nodig om spiermassa aan te zetten…

Bouw spieren op met lichaamsgewicht oefeningen

Als je spieren wilt opbouwen zonder naar de sportschool te gaan, zijn lichaamsgewicht oefeningen een geweldige manier om dat te doen. Lichaamsgewicht oefeningen zijn oefeningen die je eigen lichaamsgewicht als weerstand gebruiken. Dit betekent dat je geen apparatuur nodig hebt, en dat je ze overal kunt doen.

Enkele van de beste lichaamsgewicht oefeningen om strakker te worden en op te bouwen zijn squats, push-ups, lunges, en pull-ups. Deze oefeningen werken op meerdere spiergroepen tegelijk, dus zijn ze een prima manier om in korte tijd een training voor het hele lichaam te krijgen.

Begin met een paar herhalingen van elke oefening, en verhoog geleidelijk het aantal naarmate je sterker wordt. Je zult er versteld van staan hoe snel je resultaten begint te zien!

Gespierd worden zonder sportschool met een basisuitrusting

Als je een manier zoekt om spieren op te bouwen zonder naar de sportschool te gaan, kun je dat doen met basisuitrusting. Alles wat je nodig hebt is een set gewichten en een bankje.

Gewichten zijn een geweldige manier om weerstand aan je trainingen toe te voegen, wat je zal helpen sneller spieren op te bouwen. Begin met een gewicht dat voor jou comfortabel is en verhoog geleidelijk het gewicht naarmate je sterker wordt. Of kijk naar een verstelbare halter set.

Het bankje kun je gebruiken voor allerlei oefeningen, waaronder chest presses, tricep extensions, en crunches. Deze oefeningen helpen je je lichaam te verstevigen en spieren op te bouwen.

Word gespierd in je eigen huis

Je kunt trainen in je eigen huis! Alles wat je nodig hebt zijn een paar basisdingen om je te helpen strakker te worden. Doe een trainingsvideo of volg workouts op Youtube. Deze zijn gratis te bekijken en er zitten veel goede bij!

Het werkt net als naar de sportschool gaan, maar met video’s heb je meer controle over hoe lang en hard je traint. Je kunt beginnen met vijf minuten per dag, en de tijd geleidelijk opvoeren naarmate je je prettig voelt.

Houd je progressie bij

Houd je progressie bij door middel van aantekeningen. Noteer elke training in een schrift of op een whiteboard en bekijk op deze manier hoeveel je vooruit gaat. Het is de bedoeling dat je steeds iets meer herhalingen kan doen of iets zwaardere gewichten kunt gebruiken. Op de manier zal je steeds iets gespierder worden.