Skip to main content

Als je een tattoo wilt laten zetten en je hebt hier geen ervaring mee, dan is de eerste vraag die misschien bij je opkomt: hoe duur is een tattoo? En dat is niet zo vreemd. De prijzen van tattoos verschillen best wel per tattooshop, en dat komt omdat er ook veel verschil in kwaliteit is. We hebben geïnformeerd naar de kosten van verschillende soorten tattoos. Laten we eens kijken waar we op uit zijn gekomen.

Hoe duur is een gemiddelde tattoo

Een gemiddelde tattoo bestaat tegenwoordig niet meer. Er zijn steeds meer mensen met hele grote stukken zoals een sleeve, en de prijs voor zo’n groot stuk is natuurlijk vele malen groter dan een klein vlindertje. Wél is er een gemiddeld uurtarief en dat ligt (op dit moment) zo rond de 120 euro. Je hebt artiesten die 100 euro rekenen, sommige zitten op 150 en je hebt ook uitschieters van 200 euro per uur. Niet elke shop of artiest rekent trouwens een uurtarief, er zijn ook shops die een stukprijs berekenen. Daarbij krijg je dus vooraf een vaste prijs die je gaat betalen.

Tattoo prijzen overzicht

We hebben een overzicht gemaakt met gemiddelde tattoo prijzen gebaseerd op de grootte en plek op het lichaam. Natuurlijk is een simpel ontwerp veel sneller (en dus goedkoper) getatoeëerd dan een realistisch portret van hetzelfde formaat. Daarom kunnen de prijsklassen best veel variëren. Neem voor een exacte prijs contact op met je favoriete artiest of tattooshop.

PlekGrootteTijdPrijs
Pols5 x 5 cm+/- 1 uur€ 100 – € 250
ArmFull sleeve30+ uur€ 2000 – € 6000
ArmHalf sleeve15+ uur€ 750 – € 3000
ArmHandgrootte3 – 5 uur€ 300 – € 1000
RugVolledig10 – 30 uur€ 1000 – € 6000
VoetHalf+/- 1 uur€ 100 – € 250
Sternum20 x 5 cm+/- 3 uur€ 300 – € 600
Been10 x 5 cm2 – 5 uur€ 200 – € 1000

Waarom is een tattoo zo duur?

Een tatoeëerder is al lang bezig met je tattoo voordat je in de stoel gaat zitten. De prijs voor je tattoo is als volgt opgebouwd:

  • Materiaal zoals naalden en andere wegwerpproducten
  • Tijd om te tatoeëren maar ook om te tekenen
  • Huur voor de tattooshop
  • Investeringen zoals tattoo machines en een tattoo stoel
  • Reclamekosten zoals een website en visitekaartjes
  • En natuurlijk gaat er een deel naar de belastingdienst (bijna 50% van het totaalbedrag)

Waarom is de ene tatoeëerder duurder dan de andere?

Dat de ene artiest duurder is dan de andere heeft voornamelijk te maken met de ervaring van de tatoeëerder. Er zijn erg veel tattooshops bijgekomen in de laatste jaren, en de kwaliteit loopt hierdoor erg uiteen. We hebben een lijst gemaakt met de beste shops van Nederland. Iemand die dus bekend staat als een goede artiest heeft waarschijnlijk veel klanten en kan hierdoor meer vragen dan een beginner. Daarnaast werkt de ene artiest sneller dan de andere. Sommige zijn heel langzaam. Als iemand snel werkt dan hanteert hij/zij waarschijnlijk een iets hoger uurtarief.

Hoe duur is een tattoo op je pols?

We kunnen geen exacte prijzen geven maar een tattoo op je pols zal ergens uitkomen tussen de 50 en 350 euro. Laat je een kleine letter zetten, dan zal dit al kunnen tegen een starttarief van rond de 50 euro. Laat je een mandala tattoo zetten met een diameter van 10 centimeter, dan kun je rekenen op een bedrag rond de 350 euro.

Hoe duur is een tattoo sleeve?

Als je een sleeve wilt laten zetten dan is hier 20 tot 30 uur voor nodig afhankelijk van de stijl en artiest. Daarnaast zijn er ook nog wat uren tekentijd nodig. Meestal is die tekentijd al verwerkt in het uurtarief. Voor iemand met een gemiddelde lichaamslengte is de prijs voor een sleeve ongeveer 2000 to 2500 euro.

Goedkoop is duurkoop

Als je een tattoo wilt laten zetten dan is het verstandig om je keus te laten bepalen door de kwaliteit van de artiest en niet de prijs die je gaat betalen. Een tattoo is nogal permanent en het geld dat je bespaart zul je snel vergeten zijn, maar een slechte tattoo daar zul je de rest van je leven tegenaan moeten kijken. Doe je het meteen goed, dan heb je er levenslang plezier van.