Skip to main content

Ken je dat gevoel wanneer je iemand op het strand ziet, en je je alleen maar kunt verwonderen over zijn sixpack? Je vraagt je af hoe ze die sixpack zo snel hebben gekregen? Nou, wij gaan het je te vertellen. Als je snel een sixpack wilt hebben, volg dan onderstaande tips om er efficiënt te komen zonder al te veel tijd te verspillen. Een sixpack hebben vergt hard werk en toewijding, maar als je onze gids volgt heb je hem in een mum van tijd!

Cardio

Het is zonde om de lijst te beginnen met iets dat misschien een beetje saai klinkt, maar je kunt nergens anders mee beginnen. Doe minstens twee keer per week aan cardio. Een goede vuistregel is om ongeveer 30 minuten cardio te doen voor elke centimeter vet die je wilt verliezen. Je denkt waarschijnlijk, “Maar mijn sixpack dan?!?” We komen er wel, maak je geen zorgen. Cardio is een belangrijk onderdeel van elke fitnessroutine omdat het je niet alleen helpt vet te verbranden, maar je ook sterker maakt, je metabolisme verhoogt en je algemene gezondheid verbetert door je risico op chronische ziekten zoals hartziekten, hoge bloeddruk en diabetes te verminderen. Bovendien verbetert het ook je slaapkwaliteit, zodat je niet afhankelijk bent van cafeïne om de dag door te komen.

Dieet

We weten allemaal dat de calorieën die je binnenkrijgt minder moeten zijn dan de calorieën die je verbruikt, maar dat betekent niet dat je kunt eten wat je wilt (hoewel je wel voorzichtig moet zijn met wat je eet). Je moet een gezondheidsgericht dieet volgen dat bestaat uit ongeveer 40% vet, 40% koolhydraten en 20% eiwit. Als je probeert je sixpack te laten zien, wil je je richten op een koolhydraatarm, vetrijk dieet met veel eiwitten. Op deze manier kun je je vetverlies maximaliseren. Dit is echter geen lange termijn dieet. Als je eenmaal dat sixpack hebt, moet je overgaan op een evenwichtiger, gezonder dieet om het te behouden. Als je echter groter wilt worden, moet je meer koolhydraten en eiwitten eten.

Krachttraining

Zoals we al eerder zeiden, wil je spieren opbouwen terwijl je vet probeert te verliezen. Dit is waar krachttraining om de hoek komt kijken. Het gezegde “no pain no gain” is hier zeker van toepassing. Je gaat zware gewichten heffen en veel herhalingen doen zodat je die spieren kunt opbouwen, dus je zult waarschijnlijk ontzettend veel spierpijn hebben. Met meer spieren verbrand je niet alleen meer calorieën, maar verlies je ook meer vet door je metabolisme en testosteron te verhogen en meer vet te verbranden. Daarnaast, met meer spieren ziet je lichaam er atletischer en strakker uit, en dat is precies wat je hier probeert te bereiken.

Conclusie

Als je snel een sixpack wilt, moet je er werk van maken. Je zult moeten beginnen met je dieet en cardio routine op orde te krijgen, en dan kun je overgaan op krachttraining. Als je dat allemaal gedaan hebt, moet je nog steeds geduld hebben, want een sixpack krijgen is een lang proces. Een sixpack krijg je niet zomaar. Er is hard werk, toewijding en doorzettingsvermogen voor nodig; maar met deze tips kun je er gemakkelijker en sneller komen!