Skip to main content

De beste manier om je horloge te dragen hangt af van persoonlijke voorkeur, en van niets anders. Sommige mensen dragen hun horloge liever aan hun linkerpols omdat ze dat prettiger vinden dan aan hun rechter. Het loont de moeite met beide polsen te experimenteren en uit te zoeken aan welke kant je je het prettigst voelt. Zo weet je snel of je het liefst je horloge links of rechts wilt dragen.

De meeste mensen dragen hun horloge om de pols van hun niet-dominante pols

De meeste mensen dragen hun horloge aan de pols tegenovergesteld aan hun dominante hand. Bijvoorbeeld, als je rechtshandig bent, zou je je horloge om je linkerpols dragen. Dit is omdat het comfortabeler en praktischer is om het aan de niet-dominante pols te dragen. Het horloge zal minder snel in de weg zitten en je kunt je dominante hand gemakkelijker gebruiken.

Het loont de moeite om je horloge zowel link of rechts te dragen

Het loont de moeite met beide polsen te experimenteren en uit te zoeken bij welke kant je je het prettigst voelt. De meeste mensen vinden het comfortabeler om hun horloge om de pols van hun niet-dominante hand te dragen. Maar probeer beide kanten een tijdje. Na verloop van tijd weet je precies wat je favoriete kant is.

Draag het horloge niet te los, maar ook niet te strak

Draag het horloge niet te strak, maar ook niet te los. Het is belangrijk een evenwicht te vinden tussen deze twee uitersten. Als je je horloge te los draagt, krijg je eerder beschadigingen en hangt hij te veel aan je pols. Draag je je horloge te strak, dan kan het oncomfortabele huiduitslag of andere huidproblemen veroorzaken.

Horloge links of rechts bepaal je uiteindelijk gewoon zelf

Sommige mensen dragen hun dure horloge liever aan de linkerpols omdat ze zich aan die kant prettiger voelen. Anderen voelen zich prettiger aan hun rechter. Elk van beide is prima, zolang je je er prettig bij voelt het daar te dragen. Nogmaals, experimenteer met elke kant om te zien welke voor jou beter aanvoelt.