Skip to main content

Visolie is een essentieel vet dat in ieders dieet thuishoort omdat het belangrijk is voor de gezondheid van je hersenen en hart. De omega-3 vetzuren in visolie kunnen ook helpen bij ADHD, depressie, dementie, de ziekte van Alzheimer en meer! Verder is visolie goed voor je huid, gewrichten en voor de opbouw van spieren.

Waar is visolie goed voor

Visolie is een essentieel vet dat in de voeding voorkomt. Het is niet alleen goed voor je hart, maar ook voor de gezondheid van je hersenen. Er zijn onderzoeken die aangeven dat Omega-3 vetzuren in staat zijn om ADHD, depressie, dementie en de ziekte van Alzheimer te verlichten. Verder is visolie goed voor je huid, gewrichten, spieren en zelfs om af te vallen.

Waar is omega 3 goed voor?

Omega 3 is goed voor mensen die lijden aan hartziekten, hoge bloeddruk, diabetes type 2, artritis, astma en vele andere ziekten. Het kan ook helpen bij ADHD, depressie, dementie, de ziekte van Alzheimer en meer!

Waar is omega 9 goed voor?

Omega 9 komt vooral voor in plantaardige oliën en noten, en het heeft een hele reeks gezondheidsvoordelen. Omega 9 is goed voor het hart, en het kan helpen om het slechte cholesterol en de triglyceriden te verlagen. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, wat het risico op ziekten zoals kanker kan helpen verminderen. Omega 9 kan ook helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren, en het is belangrijk voor mensen met diabetes.

Wat is EPA: eicosapentaeenzuur

EPA is een type omega-3 vetzuur dat voorkomt in visolie. Het is belangrijk voor de gezondheid van het hart, en het kan helpen het slechte cholesterol en de triglyceriden te verlagen. EPA kan ook helpen het risico op ziekten als kanker te verminderen.

Wat is DHA: docosahexaeenzuur

DHA is tevens een van de soorten omega-3 vetzuren die ook belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart.

Bijwerkingen bij het innemen van visolie

Er zijn mogelijke bijwerkingen van het innemen van visolie. Bij inname van visolie kan je lichaam het niet zo goed omzetten in omega-3 zuren. Dit kan leiden tot een vermindering van de hoeveelheid vitamine D en calcium die je uit voedsel opneemt. Het kan ook je ijzergehalte verlagen, waardoor je lage hemoglobinewaarden in het bloed krijgt. Visolie zou een slecht effect kunnen hebben op mensen die bloedings- of stollingsstoornissen hebben, omdat gebleken is dat het bij inname van hoge doses het risico op deze aandoeningen verhoogt. Het is dus belangrijk de aanbevolen dosering aan te houden die op de verpakking vermeld staat.

De beste soorten visolie

Er zijn een paar verschillende soorten visoliesupplementen op de markt, en het kan een beetje verwarrend zijn om te weten welke je moet kiezen. De beste soort visolie is die welke zowel EPA als DHA vetzuren bevat. Van deze soort visolie is aangetoond dat ze het gunstigst is voor je gezondheid. Het is belangrijk een supplement te zoeken dat getest en gecertificeerd is. Zo ben je er zeker van dat je een product van hoge kwaliteit krijgt.