Skip to main content

Een nachtje lekker los gaan is helaas niet zonder gevolgen. De kater komt later (helaas) en een flinke dinsdagdip van xtc is niet voor de poes! Hoe kun je een kater van MDMA vermijden? Veel mensen weten niet dat er meer dan één manier is om de negatieve effecten van XTC te verminderen en we willen graag wat tips met je delen over hoe je dit kunt doen.

Wat gebeurt er in je lichaam als je XTC neemt

Als je XTC neemt dan heeft dit allerlei positieve effecten zoals bijvoorbeeld een euforisch gevoel. Helaas zijn er ook negatieve effecten die zich vooral laten zien de dagen na het gebruik van XTC. Het neurotoxische effect wordt vooral gekenmerkt door het feit dat er een uitputting is van de neurotransmitters serotonine, noradrenaline, en dopamine in bepaalde delen van de hersenen. Een tekort aan deze chemische stoffen kan de dagen na het gebruik leiden tot verhoogde niveaus van angst, slapeloosheid, stemmingswisselingen, depressie, concentratieproblemen, verlies van eetlust en gewichtsverlies.

Manieren om kater van XTC te verminderen, waaronder water drinken en gezond eten voor, tijdens, en na gebruik

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de negatieve effecten van MDMA te verminderen. Deze omvatten water drinken en gezond eten voor, tijdens en na het gebruik. Het is ook belangrijk om voldoende te slapen in de dagen na het gebruik. Je moet het gebruik van XTC vermijden als je je angstig of depressief voelt, want dit zal de negatieve effecten alleen maar verergeren. Tenslotte is het belangrijk om geduldig te zijn en je lichaam de tijd te geven om te herstellen. Verder is het ook beter om geen MDMA te gebruiken als je last hebt van hoge bloeddruk.

Hoeveel XTC kun je nemen om risico’s te beperken

Het is niet aan te bevelen meer dan één dosis in een periode van 24 uur in te nemen. Een veilige manier van XTC nemen bestaat eigenlijk niet want er zijn altijd risico’s aan verbonden. Toch wordt geadviseerd om minimaal 2 maanden tussen het gebruik aan te houden. Zo kan je lichaam in ieder geval zo goed mogelijk herstellen voordat je opnieuw XTC gebruikt.

Tips om uitdroging te voorkomen bij een kater van XTC

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om uitdroging te voorkomen. Deze omvatten het drinken van water en het vermijden van energierijke dranken tijdens het gebruik van XTC. Je moet ook vermijden meer dan één dosis XTC in een periode van 24 uur in te nemen. Het is heel belangrijk dat je XTC niet met andere stoffen mengt, want dat verhoogt het risico op negatieve effecten en de tijd die je lichaam nodig heeft om ervan te herstellen. Laat daarnaast ook altijd je XTC testen voordat je het gebruikt zodat je zeker bent van hetgeen je binnen krijgt.