Skip to main content

Nike maakt zich op voor het griezelige seizoen en introduceert een nieuwe Dunk Low met de naam “Glow in the Dark”. Deze ultra knallende uitvoering bevat een fosforescerende kleurstelling. De sneaker is gekleed in een gifgroen, zwart en glanzend kleurenpalet.

Nike

De bovenkant is gemaakt met glanzend lederen overlays, terwijl witte details verschijnen op de tong, veters en mesh tussenzolen. De zwarte swooshes, neon oranje hakken, en neon groene voering knallen tegen de andere kleuren van de schoen.

De glow-in-the-dark functie wordt gebruikt op het bovenwerk en de buitenzool om het ontwerp af te maken. De Nike Dunk Low “Glow in the Dark” is binnenkort verkrijgbaar bij geselecteerde retailers. Maak je klaar voor deze als je wilt knallen!

Nike

Geschiedenis van de Dunk Low

De Nike Dunk Low is een van de meest iconische schoenen aller tijden, een klassiek silhouet dat al meer dan 35 jaar meegaat. De schoen werd oorspronkelijk in 1985 uitgebracht als basketbalschoen en maakte deel uit van de ‘Be True To Your School’ campagne. Hij was ontworpen om basketballers meer enkelsteun te geven en was verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat dragers hun schoolgevoel konden uitdrukken. Sindsdien is de Dunk Low een cultureel fenomeen geworden, waarbij het ontwerp een hele nieuwe generatie sneakerheads heeft geïnspireerd. Hij is een symbool geworden van de skatecultuur en streetwear, en is door allerlei subculturen overgenomen. Van samenwerkingen met streetwearmerken tot limited edition releases, de Nike Dunk Low is een van de meest gewilde schoenen ter wereld geworden. Met zijn lange en legendarische geschiedenis is de Nike Dunk Low echt een iconische schoen.