Skip to main content

De familie en vrienden van Theophilus London hebben hem als vermist opgegeven bij de politie van Los Angeles. Het is al enkele weken geleden dat iemand de Amerikaanse rapper voor het laatst gezien of gehoord heeft. Het persbericht van het London zijn team bevat een bericht van zijn vader, Lary Moses London, waarin hij zijn diepe liefde voor zijn zoon uitdrukt en vraagt om contact op te nemen met alle informatie over zijn verblijfplaats. Daarnaast kunnen zijn neef Mikhail Noel op Instagram (@iamdjkellz) en de LAPD gecontacteerd worden voor alle informatie over het welzijn van London. De artiest is geboren in Trinidad en Tobago maar is opgegroeid in Brooklyn, New York en heeft drie studioalbums uitgebracht.

Wie is Theophilus London?

Theophilus London komt uit Brooklyn, maar werd geboren in Trinidad en verhuisde naar New York City toen hij nog maar een jaar oud was. Tijdens de late jaren 2000 stond hij erom bekend een reeks genres als soulpop, calypso, new wave en hedendaagse R&B te mengen met zijn muziek. Zijn debuutalbum Timez Are Weird These Days (2011) bracht hem op de R&B/hip-hop chart van Billboard. Zijn sound ging echter altijd verder dan de gebruikelijke muziekcategorieën. Zijn tweede album, Vibes! (2014) haalde zelfs de Billboard 200. Naast zijn albums, werkte hij ook samen met Kanye West in de Top 20 pop hit “All Day” wat hem een Grammy nominatie opleverde voor Best Rap Performance. Toen het decennium ten einde liep, onthulde London zijn derde album met de single “Only You” (2018) met Tame Impala.

Muziek van Theophilus London

Aan het eind van 2014 had London al een aanzienlijk aantal gastoptredens op zijn naam staan. Deze omvatten “Groove Me” van Maximum Balloon (David Sitek), “She Said OK” van Big Boi en “JFK” van Azealia Banks. In 2015 was de commerciële release van “All Day” van Kanye West, die Londen samen met Paul McCartney, Diddy en een groep artiesten had, een enorm succes, waardoor het tot #15 in de pop charts kwam en een nominatie voor een Grammy in de categorie Best Rap Performance verdiende. Van 2017 tot begin 2019 bracht hij een reeks onafhankelijke singles uit, zoals “Only You” en “Whiplash” in samenwerking met Tame Impala, terwijl hij werkte aan zijn derde album.