Skip to main content

Je zit niet elke avond te wachten op een waargebeurd verhaal. Maar soms zit er zo’n ontzettend goeie tussen dat je hem gewoon moet delen met anderen. En dit is er zo ééntje. We hebben het over de bekroonde film ‘Richard Jewell’ die op dit moment te zien is op Netflix. Van begin tot eind zit je op het puntje van je stoel en heb je alleen maar tijd om in een flits een nieuw biertje te pakken.

 

Oscar nominatie

Richard Jewell is geregisseerd door Clint Eastwood en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Helaas worden er vaker onschuldige mensen verdacht en zelfs berecht, en deze film laat zien wat er gebeurd in de aanloop naar een dergelijke situatie. Richard Jewell wordt in eerste instantie bekend als de persoon die het explosief vind bij deze geruchtmakende bomaanslag. De film neemt je mee in aangrijpend proces waarin Richard samen met zijn advocaat zijn naam probeert te zuiveren. Deze film is zeer terecht beoordeeld met een 7.5 op IMDB door maar liefst 78K mensen!

 

Verhaal

‘Richard Jewell’ gaat over de beveiligingsmedewerker Richard (Paul Walter Hauser) die tijdens de Olympische Spelen in 1996 aan het werk is op het centrale plein van een park in Atlanta. Daar vind hij bij toeval een verdachte rugtas waarna hij versterking oproept. In deze rugtas blijkt een bom te zitten die enkele tijd later explodeert. Richard wordt door de media bestempeld als de dader.