Skip to main content

Naarmate het nieuwe jaar nadert, kunnen we van Nike een verscheidenheid aan nieuwe releases en samenwerkingen met merken, atleten en artiesten verwachten. Nike heeft zich natuurlijk al vaker verenigd met muzikanten van Travis Scott tot Drake en nog veel meer – en ze hebben nu hiphop duo Run the Jewels aangeboord voor hun eigen SB-release.

De Nike SB Dunk Highs en Lows van Killer Mike en El-P zullen naar verwachting in 2023 uitkomen, en de low-top-editie heeft nu beelden te voet ontvangen. De Run the Jewels x Nike SB Dunk Low is ontworpen met een reeks felblauwe tinten en is bedekt met gladde suède panelen. Verschillende blauwtinten overgang van teen naar hiel en een gedurfde “Active Pink” swoosh voegen een vleugje helderheid toe.

Aan de onderkant zijn de kicks uitgerust met ijsblauwe zolen die het ontwerp afmaken. Bekijk de Run the Jewels x Nike SB Dunk Low alvast op onze foto’s. Het gerucht gaat dat de samenwerking op 20 april, de verjaardag van Killer Mike, zal worden uitgebracht.

Run the Jewels

Run The Jewels, bestaande uit rapper Killer Mike en rapper/producer El-P, is een van de populairste hiphopduo’s van dit moment. De twee kwamen samen in 2013 en zijn sindsdien geprezen om hun harde, politiek geladen teksten, hun innovatieve productie en hun energieke liveshows. Ze hebben vier studioalbums uitgebracht – Run The Jewels, Run The Jewels 2, Run The Jewels 3 en RTJ4 – evenals verschillende EP’s en singles. Hun teksten behandelen vaak moeilijke onderwerpen zoals racisme, politiegeweld en economische ongelijkheid. Hun nummers zijn vaak luid en hard, met een duidelijk donkere en agressieve toon. Met hun unieke stijl en krachtige boodschap zijn Run The Jewels een van de meest herkenbare en geliefde hiphopacts van het nieuwe millennium geworden.