Skip to main content

In Frankrijk is het op veel campings en zwembaden verplicht voor mannen een strakke zwembroek te dragen als ze in het water zijn. De keuze van zwemkleding van een man wordt hierdoor beperkt omdat men geen wijde zwembroek mag dragen. Deze regel bestaat niet in andere landen in Europa en ze wordt door sommige gezien als discriminatie van mannen.

In de meeste landen zijn mannen vrij om de zwemkleding te dragen die ze kiezen. Dat kan een een wijde zwembroek zijn of lange zwemshorts. Ze hoeven niet aan specifieke eisen te voldoen. Dit lijkt eerlijker en gelijkwaardiger, want het ene geslacht wordt niet gediscrimineerd ten opzichte van het andere.

Mannen moeten in Frankrijk een strakke zwembroek dragen

Op campings en in waterparken is het dragen van strakke zwembroeken verplicht. De reden hiervoor is dat het daar als onfatsoenlijk en onhygiënisch wordt beschouwd om in het openbaar zwemshorts te dragen. Een wijde zwembroek lijkt te veel op een normale korte broek, en daarmee je doe je andere dingen dan zwemmen.

Een wijde zwembroek wordt gezien als onhygiënisch

Er zijn veel redenen waarom de regel voor strakke zwembroeken bestaat. In Frankrijk wordt het gezien als een manier om mensen ervan te weerhouden onhygiënisch te zijn. In de meeste landen zijn mannen vrij om elke zwembroek te dragen die ze maar willen. Dat kan een zwembroek met wijde pijpen zijn of een lange zwemshort. Ze hoeven niet aan specifieke eisen te voldoen en dit lijkt eerlijker en gelijkwaardiger omdat het ene geslacht niet gediscrimineerd wordt ten opzichte van het andere.

Op vakantie naar Frankrijk?

Dus ga je op vakantie naar Frankrijk en heb je zin om een duik te nemen? Bereid je goed voor en koop een strakke zwembroek! Iedereen loopt er mee dus je hoeft je absoluut niet te schamen. Veel zwemplezier.