Skip to main content

De huisartsenpraktijk op de Universiteit Twente ontvangt erg veel negatieve recensies van patiënten. De Universiteit heeft nu publiekelijk aangekondigd afstand te nemen van de praktijk. Hoewel de praktijk niet kan worden gesloten omdat de Universiteit geen formele rol heeft bij de praktijk, is de Universiteit bezorgd over de slechte reputatie die de praktijk heeft opgebouwd.

Psychiatrische problemen

Huisarts Cees Jansen heeft in het verleden een voorwaardelijke schorsing van zes maanden en een proeftijd van twee jaar gekregen van het centraal tuchtcollege. Dit was omdat Jansen in het verleden niet goed heeft gefunctioneerd. Daarnaast is bij de campushuisarts een persoonlijkheidsstoornis geconstateerd. Voor zijn psychiatrische problemen moest de arts onder behandeling bij een psychotherapeut.

De negatieve recensies van patiënten hebben de Universiteit Twente Enschede ertoe aangezet publiekelijk afstand te nemen van de praktijk. Ze benadrukken dat de huisartsenpraktijk geen formeel onderdeel is van de Universiteit.

Zelf klacht indienen

De Universiteit adviseert studenten en medewerkers die een klacht hebben over de praktijk of de arts om deze zelf in te dienen. Dit kan bijvoorbeeld bij het Landelijk Meldpunt Zorg. De Universiteit hoopt hiermee de patiëntveiligheid te verbeteren en haar eigen reputatie te beschermen.

Hoewel de praktijk nog steeds open is, is het duidelijk dat de Universiteit Twente haar afstand heeft genomen van de praktijk en de huisarts. Studenten en medewerkers worden geadviseerd om hun eigen afweging te maken en eventueel een andere huisarts in Enschede te zoeken.