Skip to main content

Wist je dat er twee vormen van acne zijn? De meest voorkomende vorm: Acne Vulgaris, is de soort die we allemaal kennen. Je vindt het meestal op het gezicht en de borststreek en het wordt veroorzaakt door hormonen zoals testosteron.

Acne op de rug is een minder vaak voorkomende vorm van acne die net zo pijnlijk kan zijn als acne in het gezicht. Helaas is het ook moeilijk te behandelen omdat de huid op de rug dikker is en meer weerstand biedt tegen behandeling dan de huid in het gezicht. Laten we kijken wat je kunt doen tegen acne op de rug.

Het verschil tussen acne op de rug en acne op het gezicht

Het belangrijkste verschil tussen acne op de rug en acne in het gezicht is dat acne op de rug door andere factoren wordt veroorzaakt. Rug acne wordt meestal veroorzaakt door overmatig zweten, het dragen van strakke kleren, en het gebruik van cosmetica en producten die de poriën verstoppen.

Gezichtsacne, daarentegen, wordt meestal veroorzaakt door hormonen zoals testosteron en talgproductie.

De beste manieren om van acne af te komen


De beste manieren om van acne op de rug af te komen zijn als volgt:

  • Reinig je huid tweemaal per dag met een zachte reiniger
  • Dep je huid droog nadat je hem met warm water nat gemaakt hebt
  • Breng lotion of een ander vochtinbrengend middel aan
  • Vermijd het dragen van strakke kleding die zweet tegen je huid vasthoudt
  • Vermijd het gebruik van cosmetica of producten die de poriën verstoppen
  • Probeer overmatige inname van suiker, cafeïne en alcohol te vermijden

Tips om het ontstaan van acne op de rug te voorkomen

Er zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om het ontstaan van acne op de rug te helpen voorkomen. Zorg er eerst voor dat je je rug schoon houdt en vrij van oliën en zweet. Je kunt dit doen door regelmatig een douche of bad te nemen en een zacht reinigingsmiddel op je rug te gebruiken. Je moet ook vermijden strakke kleren of kleren van kunstmatige materialen te dragen, want die kunnen oliën en zweet op je huid vastzetten. Heb je je rug getraind? Wacht dan niet te lang met douchen maar doe dit meteen.

Iets anders dat je kunt doen om acne op de rug te helpen voorkomen is gezond eten. Zorg ervoor dat je veel fruit en groenten eet en vermijd ongezond voedsel zoals bewerkte snacks en fast food. Het eten van een gezond dieet zal je helpen je huid gezond en vrij van acne te houden.

Zorg er tenslotte voor dat je een milde acnebehandeling op je rug gebruikt. Er zijn een aantal verschillende acnebehandelingen beschikbaar, dus je moet er wel een kunnen vinden die voor jou werkt. Enkele van de meest voorkomende acnebehandelingen zijn salicylzuur, benzoylperoxide, en alfahydroxyzuren. Je kunt ook proberen een natuurlijk middel te gebruiken zoals tea tree olie of lavendelolie.

Welk middel je ook kiest, zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzing zorgvuldig leest en het volgens de aanwijzingen gebruikt. Gebruik niet te veel, want dat kan je huid irriteren en de acne verergeren. Wees geduldig en geef de behandeling de tijd om te werken. Je zou binnen een paar weken resultaat moeten zien.